A+ A A-

330 CURS | FRCF ORGANIZEAZA CURS INSTRUCTOR FITNESS IN BRASOV

Federația Română de Culturism și Fitness a inceput organizarea Cursurilor de "Instructor Fitness" 2018. Primele module s-au desfășurat în București.. Cursanții vor dobândi cunoștințele necesare celor care doresc să facă primii pași către această ocupație. Primele module de studiu au fost susţinute de Daniel Oprea, fost campion naţional şi balcanic, şef al comisiei juridice de disciplină şi relaţia cu ANAD. În urma acestor module, cursanţii vor dobândi cunoştinţe privitoare la anatomia şi fiziologia umană, cunoştinţe privind conceperea antrenamentelor de fitness individualizate, comunicarea cu practicantul, în vederea motivării şi responsabilizarii acestuia, dar şi alte abilităţii despre care puteţi citi accesând pagina www.cursuri.frcf.ro.

 

"Mă bucură dorinţa acestor tineri de a deprinde tainele acestei meserii şi în special modul în care pun pe primul plan siguraţa şi sănătatea practicanţilor de fitness. Sper să reuşescă să transmită această energie pozitivă tuturor celor ce vor să-şi schimbe viaţa în bine apropiindu-se de sport" a declarat Daniel Oprea,  lector pe probleme de nutriţie şi legislaţie sportivă. 

 

Pe lângă reînceperea cursurilor de instructor fitness, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, împreună cu factori decizionali din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, au realizat o strategie şi câteva propuneri legislative, pentru reglementarea acestui domeniu.

 

„Peste 50% din antrenorii din sălile de fitness nu au cunoştinţele elementare pentru a practica acestă meserie sau un atestat în domeniu. Acest lucru înseamnă riscuri mari pentru cursanţi: accidentări la aparatura din cadrul sălii, probleme de sănătate, dezvoltare musculară disproporţionată sau stoparea creşterii la copii. Un instructor nu trebuie să solicite unei persoane de 60 de ani un antrenament cardio la acelaşi tempo cu un cursant de 30 de ani. Trebuie să cunoască, de asemenea, regulile alimentare în funcţie de vârstă. Pentru a evita astfel de accidente, e nevoie de responsabilizarea instructorilor, avem nevoie de atestare făcută în cadrul federaţiei”, a declarat, preşedintele Federaţiei de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean.

 

FRCF este instituția cu cea mai veche tradiție în organizarea cursului ”Instructor de Fitness” la noi în țară. De-a lungul anilor, sute de tineri, și nu numai, au urmat cursurile organizate de FRCF, făcând astfel primul pas către o ocupație nouă, cu un potențial deosebit. Mulți dintre aceștia se bucură din plin de avantajele absolvirii “Cursului Instructor de Fitness” organizat de Federația Română de Culturism și Fitness, acesta asigurând acreditare internaţională din partea Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, fiind recunoscut oriunde în ţările membre UE.

 

Cursurile de Instructor Fitness se vor desfășura în lunile februarie-martie și iunie-iulie în Brașov după următorul program:

 

23 - 25  FEBRUARIE

02 MARTIE - 04 MARTIE

17 MARTIE EXAMEN

 

22 - 24 IUNIE

29 IUNIE - 01 IULIE

14 IULIE EXAMEN

 

Mai multe detalii despre Cursurile de Instructor Fitness puteţi găsi pe site-ul accesând pagina www.cursuri.frcf.ro.

INFO | ULTIMELE PUBLICATE

COMUNICARE | ULTIMELE PUBLICATE

Sponsor Principal al FRCF

newsletter

Parteneri

xnutrition

fitclass

redisnutritie

protan

pro nutrition

natural_plus

natural_plus

Parteneri Media
parteneriate

frcfministerul tineretului si sportuluicosranadcfpaincsinms

Adresa:
Bd. Basarabia nr. 37-39, sector 2,
Bucuresti, Romania
Orar: L-V: 9-17
Telefon/ Fax:  021.317.04.00
+40733502843
Email:  contact@frcf.ro
www.frcf.ro
Cont LEI 
RO39RNCB0082044176700001
Cont EURO 
RO17RNCB0082044176700009
deschis la BCR Unirea Bucuresti
C.I.F
4203598

Localizarea sediului Federatiei Romane de Culturism si Fitness


Vizualizaţi FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE CULTURISM ŞI FITNESS pe o hartă mai mare
FRCF | 2013