CP 52 | FRCF A INCEPUT CURSURILE DE INSTRUCTOR FITNESS

Federația Română de Culturism și Fitness a reluat, la sfârşitul acestei săptămani, cursurile de "instructor fitness". Noii cursanţi vor deprinde cunoştinţe obligatorii pentru cei care doresc să facă primul pas către această ocupaţie. Primele module de studiu au fost susţinute de Daniel Oprea, fost campion naţional şi balcanic, şef al comisiei juridice de disciplină şi relaţia cu ANAD. În urma acestor module, cursanţii vor dobândi cunoştinţe privitoare la anatomia şi fiziologia umană, cunoştinţe privind conceperea antrenamentelor de fitness individualizate, comunicarea cu practicantul, în vederea motivării şi responsabilizarii acestuia, dar şi alte abilităţii despre care puteţi citi accesând pagina www.cursuri.frcf.ro.

"Mă bucură dorinţa acestor tineri de a deprinde tainele acestei meserii şi în special modul în care pun pe primul plan siguraţa şi sănătatea practicanţilor de fitness. Sper să reuşescă să transmită această energie pozitivă tuturor celor ce vor să-şi schimbe viaţa în bine apropiindu-se de sport" a declarat Daniel Oprea,  lector pe probleme de nutriţie şi legislaţie sportivă.

Pe lângă reînceperea cursurilor de instructor fitness, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, împreună cu factori decizionali din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, au realizat o strategie şi câteva propuneri legislative, pentru reglementarea acestui domeniu.

„Peste 50% din antrenorii din sălile de fitness nu au cunoştinţele elementare pentru a practica acestă meserie sau un atestat în domeniu. Acest lucru înseamnă riscuri mari pentru cursanţi: accidentări la aparatura din cadrul sălii, probleme de sănătate, dezvoltare musculară disproporţionată sau stoparea creşterii la copii. Un instructor nu trebuie să solicite unei persoane de 60 de ani un antrenament cardio la acelaşi tempo cu un cursant de 30 de ani. Trebuie să cunoască, de asemenea, regulile alimentare în funcţie de vârstă. Pentru a evita astfel de accidente, e nevoie de responsabilizarea instructorilor, avem nevoie de atestare făcută în cadrul federaţiei”, a declarat, preşedintele Federaţiei de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean.

FRCF este instituția cu cea mai veche tradiție în organizarea cursului ”Instructor de Fitness” la noi în țară. De-a lungul anilor, sute de tineri, și nu numai, au urmat cursurile organizate de FRCF, făcând astfel primul pas către o ocupație nouă, cu un potențial deosebit. Mulți dintre aceștia se bucură din plin de avantajele absolvirii “Cursului Instructor de Fitness” organizat de Federația Română de Culturism și Fitness, acesta asigurând acreditare internaţională din partea Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, fiind recunoscut oriunde în ţările membre UE.

"În acest an, FRCF organizează 3 serii de cursuri acreditate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în lunile februarie, martie şi aprilie, iar ca o noutate oferă şi diverse facilităţi pentru plata acestora, dar toate amanuntele le găsiţi pe site-ul federaţiei" a declatat Alexandru Badea, secretarul general al FRCF.

Detalii despre Cursurile de Instructor Fitness puteţi găsi pe site-ul accesând pagina www.cursuri.frcf.ro.

-----------------------------------------------------------------------------

Portik Marius - ofiţer de presă al Federaţiei Române de Culturism şi Fitness