CP 45 | SIBIUL A FOST TIMP DE DOUA ZILE CAPITALE CULTURISMULUI ROMANESC

Sibiu, 5 septembrie 2015

Sibiul a fost timp două zile capitala culturismului românesc. Cei mai buni culturişti din ţară s-au reunit în "Sala Sporturilor Transilvania" unde s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Culturism şi Fitness organizate de Federaţia Română de Culturism şi Fitness în parteneriat cu C. S. Centurion Sibiu, C. S. Power Gym Mediaş şi Consiliul Judeţean Sibiu.

"În ultimii ani atât prin activitatea Clubului Sportiv Centurion cât şi prin organizarea campionatelor naţionale am reuşit să repunem Sibiul pe harta culturismului românesc. Sper ca împreună cu federaţia naţională de specialitate să continuăm proiectele începute pentru promovarea acestui sport şi să atragem cât mai mulţi practicanţi" - Marius Ioan Mazilu, organizator al competiţiei

Cei mai buni sportivi din ţară au concurat sâmbată, la Sibiu, în cadrul Campionatelor Naţionale de Culturism şi Fitness

Pentru titlurile supreme la categoriile Culturism Seniori, Women Physique, Seniori Perechi şi Seniori Masters au concurat 77 de sportivi: câştigatorii celor 4 faze zonale de la nivel naţional, reprezetanți a 38 de cluburi. Atât oficialii prezenţi la competiţie cât şi publicul au remarcat evoluţia concurenţilor şi trend-ul ascendent pe care se află culturismul românesc.

"După ce pe plan extern am reuşit să obţinem 10 medalii la Campionatul European şi 14 medalii la Balcaniadă, Campionatele Naţionale de la Sibiu prin nivelul extrem de ridicat al pregatirii sportivilor mi-au dovedit că rezultatele nu au fost întâmplatoare, iar culturismul şi fitness-ul se află pe un trend ascendent în România" - a declarat prof. Gabriel Toncean, preşedintele FRFC.

Sebastian Văsuţ, vicecampionul european "en-titre", cel mai medaliat sportiv al competiţiei

Două medalii de aur, una de argint şi campion naţional absolut la culturism masters - acestea sunt rezultatele cu care Sebastian Văsuţ, reprezentantul CS U Cluj, a reuşit să dovedească încă o dată că rezultatele obţinute la nivel internaţional, el fiind vicecampionul european "en-titre" la categoria lui, nu au fost o întâmplare. Acelaşi respect pentru competiţia naţională l-a arătat şi campionul european Torcea Costel care şi-a mai trecut în palmares un titlu de campion naţional.

"Mă bucură prezenţa la competiţia naţională a sportivilor medaliaţi pe plan extern, iar prestanţa lor şi modul în care s-au pregătit este unul exemplar pentru toţi tinerii practicanţi de culturism." - Mihai Madarasi, organizator al competiţiei

Final de an încărcat pentru pasionaţii de culturism

În 25-26 septembrie 2015, Cluj-Napoca va găzdui finalele Capionatul Naţional de Culturism şi Fitness la disciplinele: SENIORI & SENIOARE FITNESS, BIKINI FITNESS, BODYFITNESS, MEN PHYSIQUE și BB CLASIC, iar în acest an Cupa României şi Cupa Federaţiei se vor desfăşura în 24 octombrie şi 21 noiembrie la Tîrgu-Mureş, respectiv Beclean.

Detalii suplimentare legate de competiţii, rezultatele complete sau alte informaţii puteţi găsi pe site-ul Federaţiei Române de Culturism şi Fitness: www.frcf.ro.

----

Federaţia Română de Culturism şi Fitness

Bd. Basarabia nr. 37-39, sector 2,Bucuresti, România, Orar: L-V: 9-17 Telefon/ Fax: 021.317.04.00 / +40733502843 /Email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ofiţer de presă al FRCF

FORMULARE DE INSCRIERE