CP 046 | CLUJ-NAPOCA A AZDUIT FINALELE CAMPIONATULUI NATIONAL DE CULTURISM SI FITNESS

Cluj Napoca - 27 septembrie 2015

Cele mai frumoase sportive din țară, dar și cei mai bine proporționați culturiști au concurat pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în cadrul Campionatelor Naționale pentru seniori și senioare la culturism și fitness. Beneficiind de susținerea unui public numeros, sportivii s-au întrecut la disciplinele fitness, bodyfitness, men physique și bodybuilding clasic.

"Mă bucur ca am reușit să organizăm și în acest an campionatele naționale la Cluj-Napoca, iar căldura cu care au fost primiți sportivii de către public imi întărește crezul că nu am ales greșit. Mulțumesc încă odată echipei care mă ajută la conducerea federației, iar numărul mult mai mare de sportivi calificați în finalele naționale, dar și rezultatele internaționale dovedesc că am făcut alegerile potrivite." - președintele Federației Române de Culturism și Fitness, prof. Gabriel Toncean.

Diana Pivniceru, campioană națională absolută la ceea mai populară probă: bikini fitness.

Constănțeanca Diana Pivniceru, campioana naționala en-titre, a reușit să-și pastreze titlul câștigând detașat la categoria bikini fitness 160 cm dar și open-ul (n.r "open-ul" reunește câștigătoarele tuturor categoriilor). Alături de sportiva de la CS Farul Constanța și reprezentanta gazdelor, Alexandra Vaidahazan, și-a pastrat titlul la categoria bikini fitness 172 cm, în timp ce restul titlurilor au mers la Prutianu Alexandra (160 cm), Avasiloei Elena (163 cm), Irimie Doina (169 cm) și Șulea Ioana (+172 cm).

Campioane naționale absolute au devenit și sportivele Aschilean Alina și Rasca Mihaela după ce și-au devansat atât adversarele directe, cât și sportivele de la restul categoriilor din cadrul probelor fitness și bodyfitness. Git Rebeca, Dinescu Ioana-Alina, respectiv Oiegas Alexandra și Pavel Alina au câștigat titlurile de campioane naționale la restul categoriilor din cadrul probelor menționate.

La seniori, campioni naționali absoluți au devenit reghineanul Pop Paul la men physique și Feher Gabriel la bodybuilding. Totodată, au reușit să câștige cea mai stralucitoare medalie și sportivii Sindelaru Răzvan la fitness seniori, Ursachi Flavius, Farcas Rares si Boroiu Remus la categoriile de la men physique, in timp ce la categoriile de la bodybuilding clasic, caștigători au fost Farcas Bogdan, Antonescu Cosmin si Lenghel Alex.

La Campionatele Naționale de Culturism și Fitness - Cluj-Napoca 2015 - au participat câștigătorii celor patru faze zonale. În acest an s-au calificat 92 de sportivi reprezentând 29 de cluburi.

"Am fost extrem de plăcut surprins de numărul mare de concurenți care au reușit să se califice la naționale și sper ca acest trend de creștere a valorii sportivilor să se păstreze. Cred că în viitorul an competițional, deși în cel trecut am obținut 13 medalii la europene, o parte din ele aduse și de sportivii clujeni, o să adunăm un număr mai mare de titluri" - președintele secției de Culturism din cadrul CS "U" Cluj prof. Mihai Florea

În acest an competițional, pe plan intern, FRCF mai organizează Cupa României în 24 octombrie la Tîrgu-Mureș și Cupa Federației la Beclean în 21 noiembriembrie.

Lista completă a rezultatelor din cadrul Campionatelor Naționale de Culturism și Fitness poate fi vizualizată accesând site-ul www.frcf.ro

Pentru alte detalii suplimentare:

FORMULARE DE INSCRIERE